נחל עוז

נחל עוז

שנת הקמה: 1953

מי אנחנו: קיבוץ נחל עוז נושא אופי של חדשנות, תפיסה, והבנה של מהות החיים בחברה האינטימית, והוא מהווה את סמל ההתיישבות החקלאית הביטחונית אחרי קום המדינה

הקיבוץ הוקם כחלק מתפיסת התיישבות הגבולות, והיווה את האיחזות הנח"ל הראשונה בישראל! מיקום היישוב נקבע בהתאם לצורכי הביטחון של אותה התקופה, בסמוך לגבול – על כביש עזה-באר שבע, מאות מטרים מגבול רצועת עזה. בנחל עוז התמודדו עם אתגרים יומיומיים בתחום הביטחון, המרחק, פיתוח הפרנסה והחקלאות, כאשר כל העת נבראים פתרונות המותאמים לרוח התקופה שעל הפרק.

למרות האיומים הביטחוניים – עבר הקיבוץ תהליך של שיקום, פיתוח וצמיחה, אשר כלל הבאת משפחות חדשות, ופיתוח הרוח הצעירה. דגש מיוחד ניתן על חקלאות מותאמת ומתחדשת, פיתוח יזמות עסקית, חברתית וקהילתית. הקהילה יצרה לעצמה אורחות חיים שיתופיים וחקלאיים, תוך פיתוח תרבות וחיי קהילה, הגדלת המשפחות – ובהתאמה פיתוח מערכת קיבוצית מפוארת, הכוללת: ותיקים, צעירים, סטודנטים, ואף מכינה קדם צבאית. בקיבוץ שפע של תרבות רב גילאית עם התייחסות ספציפית לפעילות מותאמת גיל.

ענפים בולטים: גידולי שדה, מטעים, רפת, לול.

בנחל עוז נמצא מרכז המבקרים 'עוז בנגב' למורשת, התיישבות, ביטחון וחקלאות. המרכז הוקם כסמל להתיישבות בגבול לאחר קום המדינה – מההיאחזות הנח"ל הראשונה ועד לימינו.

סיפורו המרכזי של המרכז הוא סיפורה של היצירה החקלאית המודרנית בנגב המערבי, כזה שרואה, אז והיום, את החקלאות כנדבך מרכזי של המעשה הציוני. המרכז מספר את הסיפור של כולנו! – סיפור שכולו ציונות, חקלאות, אחיזה בקרקע, מציאות ביטחונית מורכבת, והמון עשייה, שנמשכת גם כיום.

מרכז המבקרים 'עוז בנגב' מופעל גם כחלל רב תכליתי וכולל סדנאות, כנסים ואירועים, ומהווה עוגן משמעותי לשיתופי פעולה תיירותיים אזוריים.

הקפיטריה המפנקת פועלת גם כחנות המפעל וחלון הראווה של תוצרת הנגב ליצרנים רבים, ומהווה מקום מפגש לצעירי הקיבוץ והאזור.

מרכז המבקרים החדש מהווה את העוגן המרכזי של התיירות האזורית, הן בכמות המבקרים והן בריכוז שיתופי הפעולה האזוריים. מרכז המבקרים 'עוז בנגב' עובד בשיתוף פעולה מלא עם עמותת התיירות "שקמה בשור" ("דרום אדום").

האתר של המרכז: https://oz-banegev.co.il
הפייסבוק של המרכז: https://www.facebook.com/OzBanegev

מספר חברים: 174

מועצה אזורית: שער הנגב

ליצירת קשר: 08-6805211 dganit@nahaloz.co.il

לינק האתר: www.nahaloz.org.il